Fatto in casa
Hjemmelavet
Biscotti al rosmarino
Rosmarin småkager.
Vores signatur småkager, som vi byder alle vores gæster i lejlighederne velkomne med.
Vi fik denne opskrift af Janni, som sammen med sin mand var gæster hos os i 2023.
Da hun så vores kæmpe rosmarin hæk ved poolen, sagde hun straks at vi skulle bage disse skønne småkager.
Og vi kan kun give hende ret, så tak Janni.
100% naturlige, lavet med lokal mel, egne æg, smør, sukker, finthakket rosemarin, revet appelsinskal, salt og lidt bagepulver.
Olio Extra Vergine di Oliva
Ekstra Jomfru Olivenolie
På vores 2 hektar store grund, har vi omkring 150 oliventræer, som vi høster i slutningen af oktober - start november. Olivene bliver kørt til en lokal olivenmølle umiddelbart efter de er høstet. Her presses de og hældes på rustfrie stål beholdere. Olien er fantastisk som dressing på salater og til madlavning. Dog anbefales det ikke at fritere i olivenolie. Hver italiener bruger minimum 12 liter olivenolie pr år, det er en meget vigtig del af Middelhavskosten, som er bevist at være godt for vores helbred. Opbevaring: Køligt, mørkt og tørt (aldrig i køleskab).
Olive in Salamoia
Oliven i saltlage - Lavet af håndplukkede oliven fra vores egen olivenlund efter en original italiensk opskrift.
Hvis smagen er for salt, skylles olivene i koldt vand og sættes i blød i 15-30 minutter, hvorefter de drænes og er klar til at spise.
Passer fantastisk til en aperivtivo / et glas vin.
Salsa di Pomodoro
Tomatsauce - 100% naturlig og uden tilsætningsstoffer.
Vi plukker tomaterne, når de er solmodne og fulde af smag. Tomatsaucen tilsættes lidt friske basilikum blade og en anelse salt (virker konserverende). De fyldte flasker “BagnoMaria” vi. Det vil sige at de bliver henkogt. Holdbarheden er herefter flere år. Tips: Når du åbner en flaske, så snyd ikke dig selv for at dufte til tomatsaucen og nyd duften af sommer og solmodne tomater. Perfekt til f.eks Pasta Napolitana, Polpette al sago og Zuppa di Pomedoro.
Pomodori Pelati
Flåede Tomater - 100% naturlig og uden tilsætningsstoffer.
Vi plukker tomaterne, når de er solmodne og fulde af smag. De flåede tomater tilsættes lidt friske basilikum blade og en anelse salt (virker konserverende). De fyldte flasker “BagnoMaria” vi. Det vil sige at de bliver henkogt. Holdbarheden er herefter flere år. Tips: Når du åbner en flaske, så snyd ikke dig selv for at dufte til de flåede tomater og nyd duften af sommer og solmodne tomater. Perfekt til f.eks Amatriciana, Ragù Bolognese og Lasagne.
Pomodori a pezzetti
Tomater i tern - Lavet af vores solmodne tomater fra køkkenhaven, kun tilsat lidt friske basilikumblade og en anelse salt (virker konserverende).
Efter at tomatstykkerne er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Kan bruges til bruschetta og andre retter.
Ketchup
100% naturlig og uden tilsætningsstoffer.
Fremstillet af vores Salsa/Tomatsauce, Casa Bella Vista Æblemost, løg, hvidløg, lidt sukker og krydderier.
Efter at den er reduceret til den perfekte konsistens, “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at den bliver henkogt. Holdbarheden er herefter minimum 1 år. Denne milde Ketchup passer perfekt til f.eks grillpølser og burgere. Hvis du vil have en Ketchup med kant, anbefaler vi vores Ketchup Piccante.
Ketchup Piccante
Ketchup med Chili - 100% naturlig og uden tilsætningsstoffer.
Fremstillet af vores Salsa/Tomatsauce, Casa Bella Vista Æblemost, løg, hvidløg, lidt sukker og krydderier og hjemmedyrkede røde chili. Efter at den er reduceret til den perfekte konsistens, “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at den bliver henkogt. Holdbarheden er herefter minimum 1 år.
Denne Chili Ketchup passer perfekt til f.eks grillpølser og burgere, hvis du vil have en Ketchup med kant. Ellers anbefaler vi vores milde Casa Bella Vista Ketchup.
Succo di Mela
Æblemost
Hvert efterår køber vi 200-300 kilo æbler af lokale avlere, og presser den lækreste og smagfulde most af dem. Mosten pasteurisere vi og holdbarheden er herefter op til 2 år, vi anbefaler at drikkke den indenfor det første år.
Vi tilbyder æblemosten som en del af Casa Bella Vista luksus morgenmaden.
Fiori di Sambuco
Hyldeblomstsaft - Lavet af friskplukkede hyldeblomster, sukker, citroner og en anelse citronsyre. Vi tilsætter ikke så meget sukker som de gængse på markedet gør. Dette giver en dejlig frisk og læskede saft.
De fyldte flasker “BagnoMaria” vi. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal flasken opbevares i køleskabet.
Skal fortyndes med vand 1:1, eller efter smag og behag.
Egner sig perfekt som tørstslukker og som en af HugoSpritz.
Confettura di Fragole
Jordbærmarmelade - lavet af vores egne solmodne jordbær fra køkkenhaven.
Kun tilsat en anelse sukker under kogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Smager fantastisk på et stykke friskbagt brød og/eller sammen med ost.
Confettura di Mora
Brombærmarmelade - lavet af lokale Brombær og lidt sukker under kogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Smager fantastisk på et stykke friskbagt brød og/eller sammen med ost.
Confettura di Prugne
Blommemarmelade - lavet af vores egne Blommer fra haven.
Kun tilsat en anelse sukker under kogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Smager fantastisk på et stykke friskbagt brød og/eller sammen med ost.
Confettura di Arancia
Appelsinmarmelade
Kun tilsat en anelse sukker under kogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Smager fantastisk på et stykke friskbagt brød og/eller sammen med ost.
Confettura di Fichi
Figenmarmelade - Lavet af vores egne figner fra haven og er tilsat en anelse sukker og vanilje under kogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer perfekt sammen med faste oste eller i kager.
Confettura di Amarene
Amarene kirsebær marmelade - lavet af udstenede lokale Amarene kirsebær og lidt sukker under kogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer perfekt sammen med faste oste eller i kager.
Miele
Honningen
“La Regina” på dansk “Dronningen”.
(Navnet har Anders valgt til ære for hans
elskede dronning ❤️ Sus ❤️)
Med de mange vilde blomster, lavendler, frugttræer
og akacietræer vi har, laver vores bier den lækreste
og delikate “millefiori” / “tusinde blomsters honning”.
Mandorle e Noci al Miele
Mandler og valnødder i honning - Vores egne mandler og naboens valdnødder kogt op i Grappa og derefter tilsat vores hjemmeavlet honning.
Efter at nødderne i honning er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer godt sammen med alle slags faste og cremede oste.
Cotognata
Kvædemarmelade - Lavet af lokale kvæder og tilsat en anelse sukker under langtidskogningen.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Denne faste marmelade egner sig fortrindeligt til at blive serveret sammen med lagrede oste.
Marmellata di Peperoni
Peberfrugt marmelade - Lavet af vores egne røde peberfrugter fra køkkenhaven, tilsat chili, æble eddike, æblemos, lidt sukker og salt.
Efter at marmeladen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal den opbevares i køleskabet.
Passer godt på en bruschetta som en lille snack eller som en del af en antipasti.
Chutney di Prugne
Blomme chutney - Lavet af lokale solmodne blommer, rødløg, sukker, æbleeddike, korianderfrø, kardemommekapsler, laurbærblade, chili, sort peber og sennepsfrø. Efter at chutneyen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer godt sammen med stærk mad, f.eks. Indisk og gode oste.
Chutney di Fichi
Figen chutney - Lavet af vores figner fra haven, løg, rosiner, eddike, farin,sennepsfrø og lidt salt.
Efter at chutneyen er fyldt på glas “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer godt sammen med stærk mad, så som indisk. Er også god til kraftige oste.
Fichi al Rum
Syltede Figner i rom - Friske solmodne figner fra vores have syltes i rom, sukker, citronsaft og vanilje.
Efter syltningen “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Lækker sammen med f.eks vanilleis og/eller mascaponecreme.
Albicocche a Disaronno
Abrikoser i Disaronno
Solmodne abrikoser fra vores abrikostræer, syltes i denne lækre delikate mandellikør sammen med sukker, vanilje, lidt citron og en kanelstang.
Passer perfekt sammen med italiensk gelato eller til smagfulde oste.
Composta di Albicocche
Abrikoskompot
Fremstillet af vores solmodne abrikoser, en anelse sukker, lidt vanilje og en smule citronsaft.
Denne kompot er frisk og smager fantastisk sammen med yoghurt, ovenpå pandekager og på gelato.
Amarene Sciroppate
Råsyltede kirsebær - Friskplukkede lokale Amarene kirsebær udstenes og blandes 1:1 med sukker i tætsluttende glas. Sættes 30 dage i fuld sol. Glassene rystes hver dag, og så er de klar.
Herefter opbevares glassene mørkt og køligt i op til et år.
Efter åbning, skal glasset opbevares i køleskabet.
Egner sig fortrindeligt til Risalamanda eller ovenpå en lækker portion yoghurt.
Melanzane Sott’olio
Syltede Aubergine i olie - Lavet af vores hjemmeavlede auberginer, eddike, solsikkeolie, salt, oregano, chili og hvidløg.
Efter at glassene er lukket “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer perfekt til en antipasti misto/ Forret med pølse og ost.
Zucca Sott’olio
Syltede græskar stykker - Lavet af vores hjemmeavlede græskar, eddike, solsikkeolie, salt, oregano, chili og hvidløg.
Efter at glassene er lukket “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer perfekt til en antipasti misto/ Forret med pølse og ost.
Carciofi Sott’olio
Syltede artiskokker - Lavet af vores hjemmeavlede artiskokker, eddike, solsikkeolie, salt og oregano.
Efter at glassene er lukket “BagnoMaria” vi glassene. Det vil sige at de bliver henkogte. Holdbarheden er herefter minimum et år.
Efter åbning, skal de opbevares i køleskabet.
Passer perfekt på pizzaer, i en hvid lasagne med pølse og i pastaretter.
Cipolle Rosse Caramellate
Karamelliserede syltede rødløg
Fremstillet af de søde Tropea løg, farin, balsamicoeddike, salt og peber.
Et skønt tilbehør der passer til alt lige fra antipastien, på burgeren og til bøffen.
Efter åbningen, skal de opbevares i køleskabet.
Origano Selvatico
Tørret vilde oregano blomster- Om sommeren plukker vi i massevis af vild oregano nede i olivenlunden. De tørres i buketter og blomsterne knuses let.
Der findes ikke bedre oregano end denne form, som er helt uden sammenligning med den man køber i supermarkederne i Danmark.
Prøv en bruschetta med olivenolie, vild oregano og flagesalt, eller i en tomatsovs.
Rosmarino
Tørret rosmarin - I foråret når vi klipper vores kæmpe rosmarin hæk, tørrer vi en del af det i ovnen.
Passer fantastisk til Lam og rosmarinkartofler.
Peperoncino
Tørrede chiliflager - Lavet af vores hjemmeavlede chilier. Efter plukningen, deles chilierne og soltørres i et par dage.
Passer både i og ovenpå alle retter, der ønskes piccante.
Vær forsigtig med dossering, det er stærkt.
Alloro Foglie Intere
Hele tørrede laurbærblade - I vores have har vi flere fantastiske laubær buske. Vi tørrer nogle af bladede herfra, selvom vi selv oftest bruger friske blade året rundt.
Passer perfekt til flæskesteg og gryderetter.
Sale al Tartufo
Trøffelsalt - Lavet af lokale sorte trøfler, som er revet og ovntørret og derefter blandet med flagesalt.
Passer perfekt på pommefrites og en god steak.