Om Opskriften
Den kan med fordel laves på forhånd, gerne dagen før den skal spises, og så opbevares på køl indtil 1 time før servering, hvor den varmes op. Den er også fryseegnet.
Vi synes lasagnen bliver bedre af at blive lavet på forhånd, så får den rigtig lov til “at sætte sig”.
Ingredienser
Ingredienser:
2 gulerødder i små tern
2-3 groftrevne zucchini
1-2 fed presset hvidløg
1 mellemstort løg i tern
1 stængel bladselleri i tern
Olivenolie til stegning
300g oksefars
2 flasker flået tomater
2 spk. tørret vild oregano (eller alm. oregano)
Frisk eller tørret chili efter smag
Salt og peber
Bechamelsovs
7-8 dl sødmælk
50 g Smør
50 g Mel
Salt
Hvid peber
Evt lidt fintrevet muskat
250 g friskrevet mozzarella
Et ovnfast fad med høj kant 30 x 40 cm
Hjemmelavede lasagneplader (Der kan også bruges færdiglavede)
Se opskriften på hjemmesiden.
Fremgangsmåde
Trin 1
Hjemmelavede lasagneplader (Der kan også bruges færdiglavede)
Trin 2
Skær løg, gulerødder, bladselleri i tern og svits dem sammen med presset hvidløg til løgene bliver klare.
Trin 3 Brun oksefarsen godt af.
Trin 4
Bland oksefars, de svitsede grøntsager, revne zucchini og tilsæt krydderier, flået tomater og rør godt sammen.
Lad det simre i ca. en time til det er kogt godt ind.
Smag til med salt, peber og chili.
Trin 5
Bechemelsovs
Smelt smørret ved lav varme
Tilsæt melet under omrøring.
Start med at tilsætte mælken lidt af gangen, mens der piskes kraftigt for at undgå klumper.
Tilsæt resten af mælken og lad det hele koge op.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Sluk for varmen og sæt sovsen til side.
Trin 6
Samling af lasagnen
Start med et par skefulde kødfyld i bunden af fadet.
Derefter lasagneplader.
Gentag skiftevis lasagneplader og kødsovs så længe der er plads i fadet/kødsovs.
Husk at der skal være plads til Bechemelsovsen på det øverste lag lasagneplader.
Der afsluttes med at drysse revet mozzarella jævnt ud over det hele.
Trin 7
Sættes i forvarmet ovn v/200 grader i 1/2 time. Hold øje med at lasagnen ikke bliver brændt ovenpå. (Kan evt tildækkes med staniol de sidste 10 minutter).
Tages ud og hvile minimum 10 minutter inden den serveres med grøn salat og noget lækkert brød.