top of page

Cremet græskarsuppe

Serveret med sprød knas og croutoner.

Tilberedningstid:

1 time

Mængde:

4 personer

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

Denne suppe kan laves af alle former for græskar. Vi har brugt de smagfulde Moscata di Provenza som vi selv dyrker i køkkenhaven.

Tips
Vi laver altid en stor portion suppe og fryser ned i passende portioner. Så har vi en nem og lækker ret.
Hvis man koger den lidt ind, kan suppen også med fordel bruges som sovs til en lækker pastaret.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

600 g skrællet græskar i store tern

2 løg skåret i stykker

2 gulerødder skåret i stykker

1 porre

1 frisk chili

1 fed hvidløg

Olivenolie

1 liter god grøntsags fond

1 dl. fløde/madlavningsfløde

Tørret vild oregano

Salt og peber


4-6 papirstynde skiver lufttørret skinke

4 tykke skiver rugbrød eller hvedebrød

Olivenolie

Flagesalt

Fremgangsmåde

Trin 1

I en gryde brunes græskar stykker, porre, gulerødder, løg og hvidløg. Chilien tilsættes og brunes med.

Grøntsags bouillonen tilsættes og det hele koges ved svag varme til alle grøntsager er møre, cirka 1/2 time.


Trin 2

Det hele blendes med en stavblender eller i en blender, hældes tilbage i gryden og koges ind til passende konsistens.

Fløden tilsættes og suppen smages til med salt og peber.


Trin 3

Sprød knas:

Papirs tynde skiver lufttørret skinke “stegt” på et stykke køkkenrulle i mikroovn v/højeste temperatur i 1-2 minutter. Afkøles og smuldres ned over suppen ved serveringen.



Trin 4

Croutoner:

Rugbrøds rester eller lyst brød, skåret i tern på 1-2 cm og bagt sprøde med olivenolie i ovnen v/200 grader eller i en pande. Drysses med flagesalt inden servering.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page