Om Opskriften
Vi har flere kæmpe salvie planter i haven og efter at have smagt disse lækre fritterede salvieblade på en lokal restaurant, besluttede vi at lave dem på vores egen måde.
Ingredienser
Minimum 8 store eller tilsvarende små salvieblade
2 dl mel
1 spiseske vild oregano
Lidt salt og peber
Eventuelt lidt tørret chili
Danskvand eller øl (det vigtigste er kulsyren)
1 1/2 liter solsikkeolie og wok/frituregryde til at frittere i
Lidt flagesalt
Fremgangsmåde
Trin 1
Skyl og tør salviebladene plet stykke køkkenrulle
Trin 2
Bland mel, oregano, salt, peber og chili i en skål.
Tilsæt danskvand eller øl under piskning indtil det får konsistens som en pandekagedej.
Lad dejen hvile på køl 15-30 minutter
Trin 3
Varm solsikkeolie op i din wok/frituregryde.
Pas på at olien ikke bliver overvarm!!!
(Olien er klar, når det syder om en trægrilpind)
Salviebladene dyppes i dejen og lægges ned i den varme olie.
Jeg vender dem efter et øjeblik.
Når dejen er puffet op og de er sprøde, tages de op og drypper af på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir på en tallerken.
Trin 4
Anrettes portionsvis med en teskefuld estragon mayonnaise (Se opskriften på hjemmesiden) nederst og drys lidt flagesalt over inden servering.
Tips
Salviebladene kan sagtens friteres 1/2 time eller mere inden servering, og så genopvarmer jeg olien og putter bladene ned ganske kortvarigt lige inden serveringen.
Vi spiser dem altid med fingrene.
Jeg laver ofte ekstra som serveres i en skål til dem som gerne vil have flere.