Om Opskriften
Denne ret smagte vi første gang for mange år siden på et madmarked i Rom.
Vi havde aldrig set vilde asparges før, så i Danmark lavede vi efterfølgende altid retten med almindelige friske grønne asparges.
Da vi flyttede til Molise i 2016, havde vi uden at vide det, købt en ejendom, hvor der om foråret vokser masser af vilde asparges på marken.
Ofte laver jeg den med hjemmelavet Tagliatelle (se opskriften på hjemmelavet pasta).
Portion størrelsen er beregnet som en Primo, beregn dobbeltportion, hvis der ikke serveres andet.
Ingredienser
500 g pasta ( vi bruger normalt Tagliatelle/Båndpasta til denne ret)
350 g vilde asparges (hvis man ikke kan få vilde, kan man bruge friske grønne asparges)
80-100 g revet parmesan ost, og ekstra til at rive over retten ved servering.
80-100 g revet pecorino ost (vær lidt varsom med denne ost, hvis den er meget smagfuld)
200 g bacon i små aflange stykker
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
Lidt frisk eller tørret chili (kan undlades)
Peber efter behag
Fremgangsmåde
Trin 1
Skyl og knæk dine asparges og skær dem i ca. 2 cm lange stykker, giv dem evt et hurtigt opkog og dræn dem.
Trin 2
Steg baconen i eget fedt, (den må ikke blive alt for hård), tilsæt løg, hvidløg og chili, så det bliver brunet med. (inden servering fjernes hvidløges fedet igen og ligeså overskydende stegefedt). Bland asparges stykkeren i og sluk varmen.
Trin 3
Riv begge oste fint
Trin 4
Kog pastaen i rigeligt med letsaltet vand.
Når du koger pasta, er det vigtigt at vandet spilkoger inden salt tilsættes og når det spilkoger igen, putter du pastaen i. Følg kogetidsanvisning, men hold altid øje og smag gerne på et stykke inden kogetiden er slut. Det er vigtigt at pastaen er “Al dente”, dvs at der er “bid” i den.
Tag 2-4 dl af kogevandet fra og dræn pastaen.
Trin 5
I en wok eller sautepande hældes den varme pastavand i, start med 2 dl og ostene tilsættes, der røres rundt til de er smeltede.
Tilsæt pastaen, bacon/asparges og det hele blandes. Smages til med peper (normalt er retten saltet pga bacon og ostene).
Hvis retten virker for tør, tilsættes mere af pasta kogevandet inden servering.
Serveres varm i en dyb tallerkenog spises med gaffel.
Buon appetito