Om Opskriften
Disse utrolig velsmagende småkager bliver lækre sprøde, hvis dejen hviler minimum 8-15 timer på køl.
Dette gør det nemmere at skære dem i tynde skiver umiddelbart inden de bages.
Ingredienser
125 gram blødt smør
200 gram sukker
1 stort æg
3 teskefulde finthakket frisk rosmarin
Revet skal af 1 stor udsprøjtet appelsin
250 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
1/2 teskefuld fint salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Rør smør og sukker sammen og tilsæt ægget.
Røres hurtigt sammen indtil massen er jævn.
Trin 2
Bland rosmarin, appelsinskal, bagepulver og salt i melet og tilsæt det derefter til æggemassen.
Det hele samles hurtigt.
Trin 3
Dejen rulles hurtigt til en eller flere “pølser” på et meldrysset bord.
Sættes i køleskabet eller evt. fryser indtil dejen er helt afkølet (gerne natten over).
Trin 4
Skær “pølsen” i tynde skiver 2-4 mm tykkelse.
Lægges straks på bageplade med bagepapir.
Trin 5
Bages i forvarmet ovn
V/195° varmluft cirka 6-8 minutter.
Trin 6
Afkøles helt inden de puttes i en tætsluttende kagedåse eller lignende.
Tips
Hvis småkagerne opbevares i et køligt rum, kan de holde sig 1-2 måneder.