top of page

Rosmarin småkager

Vores signatur småkager, som vi byder alle vores gæster i lejlighederne velkomne med.

Tilberedningstid:

30-60 minutter + hviletid på køl.

Mængde:

100-150 stykker

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

Disse utrolig velsmagende småkager bliver lækre sprøde, hvis dejen hviler minimum 8-15 timer på køl.
Dette gør det nemmere at skære dem i tynde skiver umiddelbart inden de bages.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

125 gram blødt smør

200 gram sukker

1 stort æg

3 teskefulde finthakket frisk rosmarin

Revet skal af 1 stor udsprøjtet appelsin

250 gram hvedemel

1 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld fint salt

Fremgangsmåde

Trin 1

Rør smør og sukker sammen og tilsæt ægget.

Røres hurtigt sammen indtil massen er jævn.


Trin 2

Bland rosmarin, appelsinskal, bagepulver og salt i melet og tilsæt det derefter til æggemassen.

Det hele samles hurtigt.


Trin 3

Dejen rulles hurtigt til en eller flere “pølser” på et meldrysset bord.

Sættes i køleskabet eller evt. fryser indtil dejen er helt afkølet (gerne natten over).


Trin 4

Skær “pølsen” i tynde skiver 2-4 mm tykkelse.

Lægges straks på bageplade med bagepapir.


Trin 5

Bages i forvarmet ovn

V/195° varmluft cirka 6-8 minutter.


Trin 6

Afkøles helt inden de puttes i en tætsluttende kagedåse eller lignende.


Tips

Hvis småkagerne opbevares i et køligt rum, kan de holde sig 1-2 måneder.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page