top of page

Tiramisù med jordbær

Ordet Tiramisù betyder “Løft mig op/Kvik mig op” og er en af de mest elskede og klassiske italienske desserter.

Tilberedningstid:

30 Minutter

Mængde:

8 Personer

Sværhedsgrad:

Let

Om Opskriften

I vores familie har vi altid lavet den med friske bær, oftest hindbær.
Nu da det er jordbær sæson, har vi lavet den lækre udgave med friske jordbær.
Dette giver den perfekte friskhed til den lækre fede dessert.

IMG_5731.jpeg

Ingredienser

5 store æggeblommer

75 g sukker

400 g køleskabskoldt frisk mascapone

4 dl køleskabskold piskefløde

1 dl lunken stærk espresso kaffe

1 dl Cremovo eller Marsala

20-30 Ladyfingers/Savoiardi

Friske modne jordbær

Kakao til pynt

Glas skål ca 25 cm i diameter

Fremgangsmåde

Trin 1

Pisk æggeblommer og sukker kraftigt til det er lysegult, glat og blankt.

(Ca 5-7 min.)

Tilsæt marcaponen og pisk det med til cremen tykner og bliver glat.

(Ca 3-4 min.)


Trin 2

Piskefløden piskes i en skål til den danner bløde toppe.

Derefter foldes flødeskummet  med en dejskraber ned i cremen til det er godt blandet.


Trin 3

I en dyb tallerken eller en skål blandes espresso og likøren.


Trin 4

Læg et lille lag creme i bunden af en glas skål.

Herpå et lag skiveskårede jordbær.

Dyp hurtigt det antal ladyfingers på begge sider i espresso/likørblandingen, som der kan ligge i et lag i skålen.

Herefter gentages hele processen med creme, jordbær og ladyfingers indtil der afsluttes med et lag dækkende creme.

Dæk skålen lufttæt til og placer den i køleskabet i minimum 8 timer, men helt et døgn før servering.


Trin 5

Enten serveres Tiramisùen direkte fra skålen, eller portionsanrettet.

I begge tilfælde sigtes kakao over i et tyndt lag.

Kan pyntes med friske jordbær.


Tilbehør og tips

Jordbær kan udskiftes med friske eller frosne hindbær.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page